جلوگیری از تخریب ساختمان
جلوگیری از تخریب ساختمان،صفر تاصد
جلوگیری از تخریب ساختمان توسط ارگانها: جلوگیری از تخریب ساختمان توسط ارگانها،صفر تا صد، توسط ارگانهای دولتی موضوع مهم و حیاتی و قابل بحث است.تخریب ساختمان و املاک دارای خلافی توسط ارگانهایی مانند شهرداری و سایر ارگانها امری قانونی است،اما در عوض پرداخت جریمه ی نقدی یا سایر راهکارهای قانونی می توان از تخریب آن جلوگیری نمود. در ادامه به بررسی دقیق تر و جزئی تر موضوع،جلوگیری از تخریب ساختمان،می پردازیم.مجموعه ی حقوقی شهر وکیل با ارائه ی راهکارهای صحیح و اقدام به موقع، می تواند از تخریب ساختمان و املاک شما جلوگیری نماید.
در صورتی که به مشاوره ی تخصصی درباب منع تخریب ملک،صفر تا صد کار،احتیاج دارید، می توانید با تیم تخصصی ما در مجموعه ی حقوقی شهر وکیل ملکی کرج تماس گرفته و از خدمات این مجموعه استفاده نمایید.
در ادامه ابتدا به شرح چگونگی حکم تخریب ساختمان و سپس به شرح جلوگیری از تخریب ساختمان و املاک می پردازیم:
جلوگیری از تخریب ساختمان،چگونه انجام می شود؟
تخریب ساختان ها و املاک توسط شهرداری انجام و اجرایی می شود، اما نکته ای که حائز اهمیت فراوان است این است که، شهرداری حکم تخریب را درباره هر ساختمانی نمی دهد و صرفا ساختمان هایی که دچار تخلفاتی در زمان ساخت شده اند یا بافت بیش از اندازه فرسوده دارند، را حکم تخریب می دهد.
مرجع رسیدگی به این تخریب های ساختمانی کجاست؟
حکم تصمیم نهایی به تخریب ساهتمان ها و املاک و اجرایی شدن آن در ارگان شهرداری بر حسب تصمیمات کمیسیون ماده 100 انجام می شود. این کمیسیون در واقع مسئولیت رسیدگی به جلوگیری از تخلفات ساختمانی و رشد سازه های دارای خلافی است. خلافی ساختمان ها و املاک ممکن است متفاوت باشند، در ادامه به برخی از نکات مهم درباره ی تخلفات ساختمان های دارای حکم تخریب اشاره خواهیم کرد:
- ساختمان هایی که بدون اخذ مجوز و پروانه از ارگان های مذکور ساخته شده اند.
- ساختمان هایی که طبقات اضافه از آنچه در جواز آن ها صادر شده ساخته اند.
- ساختمان هایی که در همان تعداد طبقات اما در متراژ خارج از چهارچوب جواز ساخت،ساخته شده اند.
- ساختمان هایی که طبقات زیرین ساختمان خود را به جای پارکینگ به ساختمان اختصاص داده اند.
- ساختمان هایی که بر هر نحوی مرتکب انجام امور خارج از چهارچوب ارگان شهرداری ساخته شده و تخلف نموده اند.
لازم به ذکر است کمیسیون ماده 100 ارگان شهرداری،متشکل از نماینده ی وزیر کشور-نماینده ی دادگستری- نماینده ی شورای شهر اسلامی است و همه ی تصمیمات در آنجا بر حسب نظر نهایی این سه کمیته اخذ می شود.
جلوگیری از تخریب ساختمان، در کدام ارگان ها اجرایی می شود؟
حکم تخریب برای ساختمان هایی که دچار تخلف در ساخت شده اند،بر اساس بند 24 ماده 55،درباره ی ساختمان هایی که مرتکب به انجام هر یک از تخلفات نامبرده خارج از چهارچوب جواز وپروانه ی صادره شده اند، می توان با تنظیم دادخواستی توسط وکیل دادگستری مبنی بر شرح مدافعات از شخص متکلف،دادگاه را اقناع جهت تشکیل کمیسیونی متشکل از قاضی-نماینده شورای شهر و سایر ارگان ها نمود و در خواست جلوگیری از تخریب را مطرح نموده و از تخریب ساختمان جلوگیری نمود.
پرداخت جریمه ی نقدی در ازای جلوگیری از تخریب
جلوگیری از تخریب ساختمان های که مرتکب تخلف شده اند، در صورت پرداخت جریمه ی نقدی ممکن است.میزان جریمه ی تعیین شده درباره ی ساختمان های دارای خلافی از سوی کمیسیون ماده 100 تعیین می شود و شخص ملزم به پرداخت آن است، اگر فردی آن را به موقع پرداخت نکند در نتیجه احتمال تخریب آن ملک بالا می رود.
نقش گزارش مهندس ناظر در صدور حکم تخریب ساختمان
گزارش صادره از سوی مهندس ناظر ساختمان نقش بسزایی در صدور حکم کمیسیون ماده 100 دارد. اگر مهندس ناظرتخلفات صورت گرفته را به موقع اعلام نکند و یا از اعلام آن به شهرداری و ارگانهای مرتبط خوداری نماید،حکم جریمه ی نقدی بالا برای ساختمان و یا تخریب قطعی آن صادر می شود.اگر ساکن شهر تهران هستید و با مشکلات ملکی و تخریب ساختمان دارای خلافی مواجه هستید،می توانید از مشاوره های تیم تخصصی وکیل ملکی تهران،استفاده نمایید.
اعتراض به حکم تخریب ساختمان
بعد از صدور حکم بدوی از جانب مراجع قضایی فرد می تواند در خواست خود را مبنی بر اعتراض به رای صادره به صورت کتبی نوشته و به مراجع مربوطه تحویل دهد. فرصت اعتراض به رای صادره تا زمانی که رای قطعی نشده باشد امکان پذیر است،پس اقدام به موقع و مراجعه به وکلای متخصص امور ملکی می تواند از حکم تخریب ساختمان جلوگیری کند،اما بعد از صدور رای قطعی امکان تجدید نظر خواهی نیست. مراجعه به وکیل آخرین ماه نیست بلکه اولین و بهترین راه است.
با بهره مندی از تجربیات بهترین وکیل ملکی، از تخریب ساختمان و املاک خود جلوگیری نمایید.
معادل سازی قوانین تخریب ساختمان توسط شهرداری
کلیه ی رای های صادره از سوی کمیسیون ماده 100 شهرداری،درباره ی ساختمان هایی که خارج از جواز و بر مبنای تخلف اضافه بنا یا طبقات خارج از جواز صادر شده اند، به دو صورت است: در این بنا ها دو مسئله حائز اهمیت فراوان است،نخست ضرورت قلع بنا و سپس عدم انجام تخلف در ساخت و غیره است. اگر ساختمان مغایر با اصول کلی مطرحه در قوای نامبرده باشد حکم بر قلع آن الزامی است، در غیر این صورت رای صادره بر مبنای اخذ جریمه صادر می شود.
مقالات مشابه
+ قوانین تخریب ساختمان
+ نحوه ی انجام منع تخریب ساختمان
+ساختمان هایی که شامل کمیسیون ماده 100 می شود
+تخریب ساختمان توسط جهاد کشاورزی