نحوه ی شکایت اعاده حیثیت

چگونگی و مراحل انجام شکایت اعاده حیثیت

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت چگونه است؟ نحوه ی شکایت اعاده حیثیت و مراحل انجام آن،پرسشی است که امروزه بسیاری از مردم با آن مواجه هستند.محکومیت اجرایی یک فرد بی گناه و بدون هیچ تقصیری چه بنا بر انجام هرگونه اشتباه و قصوری از جانب قاضی پرونده و یا مورد اتهام شخصی دیگر قرار گرفتن،ناگزیر عواقب بسیاری را در پی دارد، که گاهی فردی را با چالش های جدی مواجه می کند.

در صورتی که شما نیز به مشاوره ی فوری و تخصصی در باب نحوه شکایت اعاده حیثیت نیازمند هستید، می توانید از مشاوره تخصصی بهترین وکیل کیفری کرج بهره مند شوید.

نحوه شکایت اعاده حیثیت

مفهوم اعاده ی حیثیت چیست؟

اجرایی شدن حکمی درباره ی شخصی بی گناه و بی تقصیر به دلایل متفاوت یا ارتکاب اشتباه و خطایی از جانب قاضی یا مورد اتهام شخصی دیگر قرار گرفتن، قطعا برای فرد مسائلی را پیش آورده و چهره ی بدی از وی در جامعه رقم می زند. در ادبیات حقوقی ما لفظی که برای رفع این نوع از محکومیت کیفری از فرد استفاده می شود را، اعاده حیثیت می خوانند.

در ادامه به شرح نحوه شکایت اعاده حیثیت و چگونگی اقدام برای آن و مراحل آن می پردازیم.

نحوه شکایت اعاده حیثیت

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت چگونه است؟

پیرو قانون اساسی کشور اگر فردی یا از روی قصد یا غفلت آبروی کسی را زیر سوال ببرد و آن شخص را مورد توهین-افتراء و اتهام قرار دهد.اتهامات وی می تواند چهره ی اجتماعی فرد مورد اتهام قرار گرفتع را مخدوش نماید. از این رو آن فرد در ازای آبروی رفته ی خود می تواند به مراجع قضایی، شکایتی تنظیم و اعاده حیثیت و آبروی از دست رفته ی خود را نماید.برای آگاهی از نحوه ی شکایت اعاده حیثیت با ما همراه باشید.

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت،طبق ماده 698 قانون مجازات اسلامی، هر فردی به هر نحو و صورتی چه کاغذی چه زبانی و لفظی و چه اینترنتی،فردی دیگر را به ارتکاب به جرمی متهم سازد،آن فرد می تواند با ثبت شکایت اعاده حیثیت حقوق و آبروی از دست رفته ی خود را مطالبه نماید.

برای جرایم اعاده حیثیت چه مجازاتی تعیین می شود؟

درباب نحوه ی شکایت اعاده حیثیت توضیحات داده شد که فرد شاکی با مراجعه به مراجع قضایی و تنظیم دادخواست کیفری می تواند حقوق خود را مطالبه نماید. میزان مجازات تعیین شده برای جرایم اعاده حیثیت بسته به نوع آن مجازات متفاوت تعییین می شود. مثلا میزان مجازات تعیین شده برای افترا با مجازات تعیین شده برای دزدی متفاوت است. اما همه ی این میزان مجازات کیفری طبق ماده 689 قانون مجازات اسلامی تعیین می شود.

اعاده حیثیت

 چه مواردی شامل شکایت اعاده حیثیت می شود؟

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت بسته به نوع آن متفاوت است، زمانی که شخصی آبرو و عفت خود را تحت اقدام شخصی دیگر آسیب دیده ببیند، می تواند با مراجعه به مراجع قضایی حقوق از دست رفته ی خود را مطالبه نماید. ما با انواع جرایم اعاده ی حیثیت مواجیه هستیم.

با ما همراه باشید،تا در ادامه با نحوه ی شکایت اعاده حیثیت و انواع جرایم اعاده حیثیت، در مجموعه ی حقوقی شهروکیل وکیل آشنا شوید.https://vakilcity.org/

  1. مورد اول اینکه اگر فردی هرگونه ادعایی مبنی بر این که شخصی دیگر را به ارتکاب خطایی متهم نماید،که به هر دلیلی نتواند شواهد و مدارک لازم را جهت اثبات آن به دادگاه ارائه نماید و به هرنحوی نتواند آن را اثبات نماید در این صورت آن فرد می تواند شکایتی را تحت عنوان اعاده حیثیت تنظیم و به دادگاه تقدیم نماید.
  2. میزان مجازات تعیین شده برای شکایت اعاده حیثیت، و سایر جرایم کیفری، بسته به نوع آن متفاوت است و بستگی دارد که ادعای مطرح شده تا چخه میزان چهره ی اجتماعی فرد را مخدوش گردانیده و چه عواقبی را برای آن فرد در پی داشته است. پس از آن میزان مجازات متناسب با آن تعیین می شود.
  3. شکایت اعاده حیثیت صرفا محدود به اتهام افراد نیست و گاهی نیز آبروی فردی به دلیل صدور حکمی ناحق و نا روا،صرفا به دلیل وجود اشتباه و خطا در قاضی و صدور حکم صادره در خطر باشد در آن زمان نیز قاضی موظف است،اعاده حیثیت را مطرح و در این صورت طبق اصل 171 قانون اساسی از فرد مورد نظر اعاده حیثیت شود.
  4. اگر اتهام مطرح شده بر اساس خطا و اشتباه قاضی، فردی را گناه کار جلوه دهد و منجر به صدور حکم ناحق از جانب وی شود و این حکم زندگی فردی و اجتماعی وی را با مصائب و عواقب بدی همراه ساز در این صورت وی موظف است بسته به نوع اتهام از وی اعاده حیثیت نماید که نحوه ی اعاده حیثیت در این صورت گاهی با طرح پوزش از جانب شخص قاضی یا پرداخت جرایم مادی و معنوی بسته به نوع و میزان شدت آن اتهام دارد.
  5. نحوه ی شکایت اعاده حیثیت معمولا بعد از اختلافات شخصی یا درگیری های خانوادگی میان افراد مطرح می شود،که در مراجع قضایی قابل پیگیری می باشد.

نحوه اعاده حیثیت

در صورتی که با مشکلات کیفری در شهر تهران مواجه هستید، و می خواهید با نحوه ی شکایت اعاده حیثیت آشنا شوید، می توانید از مشاوره تخصصی وکلای متخصص حوزه ی کیفری،بهترین وکیل کیفری تهران،بهره مند شوید.

انواع جرایم اعاده حیثیت

انتشار هجویه و سایر جرایم

اتهام سرقت و دزدی نشر اکاذیب  

افتراء

 

طرح پاپوش

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت و مراحل آن 

برای آگاهی از نحوه ی شکایت اعاده حیثیت و مراحل آن با مجموعه حقوقی شهر وکیل همراه باشید

  • در مرحله ی اول فرد شاکی می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی یا مراجعه به مراجع قضایی  شکایت خود را مبنی بر اعاده حیثیت و ادعای شرف را ثبت نماید بهترین اقدام برای این کار مراجعه به یک وکیل متخصص امور کیفری است، زیرا در صورتی که فرد نتواند ادعای خود را مبنی بر اعاده حیثیت اثبات و شواهد و مدارک کافی را ارئه نماید دادخواست وی در همان مراحل نخستین رد خواهد شد.
  • میزان مهلت تعیین شده برای ثبت و رسیدگی به نحوه شکایت اعاده حیثیت و رسیدگی به آن یک سال بعد از زمان وقوع جرم می باشد،مگر این که فرد شاکی بنا به علت هایی خارج از حیطه اختیار خود نتوانسته باشد به مراجع قضایی مراجعه نماید و شکایت خود را ثبت نماید.
  • در باره ی  نحوه ی شکایت اعاده حیثیت باید بدانید اگر شکایت مطرح شده بر مبنای افتراء و تهمت باشد بهترین حکمی که می توانید بعد از ادعای شرف و اعاده حیثیت دریافت نمایید،برائت قطعی و قرار منع تعقیب است که بهتر است از تجربیات وکیل متبحر و متخصص امور کیفری در این راستا استفاده نمایید.
  • در مرحله ی نهایی قاضی دادسرای کیفری بعد از ارائه مدارک و شواهد کافی مبنی بر اعاده ی حیثیت و ادعای شرف، و اثبات بی گناهی فرد مجازات لازم را برای فرد گناهکار صادر می نماید.
  • میزان مجازات تعیین شده برای فرد مجرم بسته به نوع جرم متفاوت است، و شامل تعیین جرایم نقدی و مادی،عذرخواهی از جانب فردمجرم و سایر مجازات ها مبنی به صلاح دید قاضی دادسرای کیفری می باشد.

مقالات مشابه

اعاده حیثیت در شکایت واهی

اعاده حیثیت در دادسرای کیفری

نحوه ی شکایت اعاده حیثیت در داسرای کیفری

میزان مجازات تعیین شده برای اعاده حیثیت

ارکان مهم اعاده حیثیت و ادعای شرف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا